Tihany Fenyő beltéri ajtó

A beltéri ajtók meghatározó szerepet töltenek be otthonunkban, mivel kívül-belül szem előtt vannak. A fa, mint természetes anyag otthonossá és egyedivé teszi életterünket, harmóniát és nyugodtságot sugároz.
Abban az esetben is jó választás a fa, ha például egy régi ház felújítását végezzük, mert stílusban jól illik a környezetébe, időtlen eleganciát nyújt.
Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a fa nyílászárók rendszeres ápolást igényelnek, hogy hosszú élettartamúak legyenek és sokáig tudjunk gyönyörködni szépségükben.

Leírás

Az otthonod berendezése során sokszor nehéz megtalálni azokat a termékeket, amelyek nemcsak esztétikusak és tartósak, de környezetbarátak is. A Fenyő beltéri ajtók mindezt egyesítik magukban, és most bemutatjuk, miért érdemes őket választanod.

Természetes anyagok és esztétika

A Fenyő beltéri ajtók fenyőfából készülnek, amely az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb faanyag a bútoriparban. A fenyőfa természetes szépsége és meleg színei hozzájárulnak ahhoz, hogy otthonodban barátságos és meghitt légkört teremts. A Fenyő ajtók többféle stílusban és színben kaphatóak, így könnyen megtalálhatod azt, ami legjobban illik a lakásodba.

Könnyű tisztíthatóság és karbantarthatóság

A fenyőfa természetes anyagként könnyen tisztítható és karbantartható. A Fenyő beltéri ajtók felülete sima és egyszerűen tisztítható, így nem kell sok időt töltened az ápolásukkal. Egy nedves törlőkendővel vagy puha ronggyal könnyedén távolíthatod el a szennyeződéseket és a port. Persze hosszabb távon, ha szeretnéd minél tovább élvezni fenyő ajtóid szépségét, azért érdemes a következőkre figyelned:

  • Tisztítsd rendszeresen: A fenyő ajtók tisztításához használj egy nedves törlőkendőt vagy puha ronggyal, amellyel óvatosan távolítsd el a port és a szennyeződéseket. Kerüld az erős vegyszereket, mivel ezek károsíthatják a fa felületét. 
  • Ellenőrizd időnként az ajtó felületét: Az idő múlásával a faajtók felülete kopni vagy repedni kezdhet. Ellenőrizd rendszeresen az ajtóidat, és ha szükséges, végezz el egy felületi javítást. Ehhez használhatsz fa kitöltő anyagot vagy finom csiszolópapírt a sérült területeken, majd újra lakkozd vagy fesd az érintett részt. 
  • Védd a nedvességtől: A faajtók érzékenyek lehetnek a nedvességre, ami idővel torzulást és repedéseket okozhat. Ügyelj arra, hogy a lakásban megfelelő páratartalmat tarts fennt, és használj szellőztetést vagy párátlanítót, ha szükséges.

Jó hang- és hőszigetelés

A fenyőfa természetes tulajdonságai közé tartozik a jó hang- és hőszigetelő képesség. A Fenyő beltéri ajtók kialakítása lehetővé teszi, hogy a lakásban uralkodó zajok és a hőmérséklet-különbségek csökkenjenek, így kellemesebb légkörben élhetsz. A hangszigetelés különösen hasznos lehet, ha a lakásban kisgyermekek vagy zajérzékeny családtagok élnek, míg a jó hőszigetelés segít az energiaköltségek csökkentésében is.

Környezetbarát és fenntartható

A fenyőfa megújuló erőforrásként ismert, és a Fenyő beltéri ajtók gyártása során a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Az ajtók készítése során a gyártó ügyel a faanyag eredetére, és csak olyan forrásokból származó fenyőt használnak, amelyek garantálják az erdők megóvását és a természet védelmét.

Könnyű szerelhetőség és személyre szabhatóság

Ha szeretnéd még inkább személyre szabni otthonodat, a Fenyő ajtók lehetővé teszik az egyedi tervezésű ajtók választását is, legyen szó különleges színekről, mintákról vagy akár üveg betétekről. A fenyő beltéri ajtók emellett könnyen szerelhetőek, így akár saját kezűleg is beépítheted őket otthonodba. Ha azonban inkább szakemberre bíznád ezt a feladatot, akkor az AT Ablak tapasztalt munkatársai rövid határidővel és kedvező árakkal állnak rendelkezésedre. Ha szeretnéd még inkább személyre szabni otthonodat, a Fenyő ajtók lehetővé teszik az egyedi tervezésű ajtók választását is, legyen szó különleges színekről, mintákról vagy akár üveg betétekről.

PARAMÉTEREK

Szerkezeti vastagság: 12 cm pallótok, Gerébtok
Szerkezeti felépítés: Ajtólap:  42 mm vastag falcolt szerkezet, hossztoldott, táblásított lucfenyőből
TOK: 12 cm széles natúr lucfenyő pallótok, 12 cm-es vagy ennél vastagabb vakolt falba, 40×60 mm széles belső gerébtok
Vasalat: Pallótokos kivitelnél: 3 db 14mm-es becsavarós pánt

Gerébtokos kivitelnél: 2 db 14mm-es becsavarós pánt

Üvegezés: Crepi
Felületkezelés: nincs

Ezek is érdekelhetik:

MDF színek
CPL beltéri minták
Dekor színek